Queremos agasajar el día 5 de octubre a nuestros nuevos amigos de Arrosa, que viven al otro lado de la frontera, en la Baja Navarra. Y para ello, hemos pensado preparar el típico relleno de Artazu – que también lo es de otros lugares de la Cuenca de Pamplona-.
Urriaren 5ean, mugako beste aldeko Arrosako lagunei dugun eta dakigun onena eskaini nahi diegunez gero, Artazuko mondejua prestatuko diegu konbidatzeko. Mondejua Artazuko herriarena izan ezezik, Iruñerriko hainbat herritakoa ere baita.
Nuestras mayores nos han enseñado cómo hacerlo, nos han hecho aprender una receta que ellas la tienen muy bien interiorizada; y la verdad, ha sido un placer. Victoria, Felisa y Aurora han actuado como verdaderas profesionales de la cocina, porque seguro que lo son. Guardaremos la receta. El relleno ha ido siempre el entremés de las fiestas de Artazu. Ingredientes: arroz, sebo, tocino, huevos, perejil y azafrán. Y que no falte en la mesa! No dejes de degustarlo el 5 de octubre, en el ARROSA EGUNA, en Artazu.
Herriko emakumeek erakutsi digute mondejua egiten; ikasarazi digute oso barneratua duten errezeta, eta egia esanez, plazera izan da. Victoria, Felisa eta Aurora irakatsi digute nola egin. Sukaldari arituei esker ikasi ditugu ordenean eman beharreko urratsak. Mondejua izan da betidanik Artazuko festetako otamena, ez zegoen festarik mondejurik gabe. Osagaiak: arroza, arrautzak, sebo, hiru-gihar, perexila eta azafraia. ARROSA EGUNean mahaiaren gainean egonen da dastatzeko prest. On egin!